Nieuws

Verslag ADO Den Haag – FC Groningen
By: Robert Beerthuijzen
10 oktober 2018

Zaterdag 6 oktober werd alweer de achtste competitiewedstijd van het seizoen gespeeld en was het tegen FC Groningen de vierde thuiswedstrijd. Na de onvergetelijke thuiswedstrijd tegen PSV (0-7) werd in twee uitwedstrijden van de competitie nog twee keer gelijk gespeeld, zowel tegen Vitesse als Heerenveen werd het 1-1. En tussendoor werd voor de KNVB-beker tegen OJC Rosmalen met 6-0 gewonnen. Deze drie wedstrijden hebben PSV een beetje doen vergeten en zouden wellicht een opsteker kunnen betekenen voor de wedstrijd tegen de Trots van het Noorden.

Vandaag hadden we een gevarieerde groep op bezoek. Er waren senioren van WZH Oosterheem (Zoetermeer), WZH Het Anker (Voorburg), WZH Rustoord (Leidschenveen) en een aantal senioren via social media.

Op papier moest FC Groningen geen partij zijn voor ADO. Ook de senioren hadden er alle vertrouwen in dat ADO deze wedstrijd met twee vingers in de neus zou gaan winnen. Bij het horen van het Haagse volkslied werd het voor sommige senioren even wat te zwaar en werd er een traantje weggepinkt.

Om klokslag 18.30 uur was de aftrap en ADO nam direct het initiatief, maar creëerde niet veel kansen. Het spelletje ging op en neer, waardoor ook de Groninger FC kansen kreeg. Maar van beide kanten waren het slechts losse flodders die op de keepers werden afgevuurd. Tot de 32ste minuut. Baltovenaar El Khayati kreeg het rond de zestien van Groningen op z’n heupen en bracht de bal bij de tweede paal, waar Elson Hooi klaar stond om de 1-0 binnen te tikken. Met deze stand werd ook de rust ingegaan.

De tweede helft werd met vertrouwen tegemoetgezien, echter werd de weinig enerverende eerste helft ook hier weer doorgetrokken. ADO maakte het zichzelf (wederom) moeilijk en kreeg de club ut Grunnenin de laatste seconden nog kans op de gelijkmaker. Maar Groothuizen wist met een fabelachtige redding de 3 punten met de hakken over de sloot in de Den Haag te houden en zo onze trots naar het linker rijtje van de eredivisie te brengen.

Al was de wedstrijd niet van een hoogstaand niveau, de senioren zeiden na afloop weer erg genoten te hebben. Een speciaal woord van dank gaat uit naar onze vrijwilliger Koos Vissers, die deze avond vooral de bar draaiende heeft gehouden.

Overigens stond deze wedstrijd ook in het teken van de introductie van de ‘bedrijfskleding’ van de stichting 'Met senioren naar ADO’, met dank aan ons bestuurslid Johan Cornet vanuit zijn bedrijf FWD Logistics.