Nieuws

Verslag ADO Den Haag - Fortuna Sittard
By: Robert Beerthuijzen
24 augustus 2018

Zaterdagavond 24 augustus speelde ADO zijn tweede thuiswedstrijd van het seizoen tegen promovendus Fortuna Sittard. Na de eerste twee wedstrijden van dit seizoen verloren te hebben, moesten de eerste punten toch echt behaald worden.

De ‘Met-senioren-naar-ADO’-Box was ook dit keer weer helemaal vol! Tegen 19.00 uur kwamen de busjes met de senioren en begeleiders het Cars Jeans Stadion voorgereden, waar ze werden opgewacht door de vrijwilligers.

Was het verleden keer Lex Schoenmaker die sommige senioren de hand kwam schudden, nu was het niemand minder dan Storky, de mascotte van ADO, die zijn opwachting maakte.

Eenmaal aangekomen in de sky lounge werd iedereen getrakteerd op een bak koffie of thee en had CSU (één van de vrienden) nog een zoetige verrassing klaar staan. De gezelligheid zat er al snel in. En op de vraag wat ADO zou gaan doen die avond, was iedereen eensluidend: WINNEN!

Nadat de mensen op hun plek zaten en de wedstrijd begonnen was, was het begin toch even billen knijpen.

Fortuna kwam beter uit de startblokken dan ADO en kwamen in het eerste kwartier een aantal keren gevaarlijk voor de keeper van ADO; maar ze scoorden niet. Dat deed ADO wel in de 21steminuut. Lorenzen scoorde op aangeven van Beugelsdijk: 1-0.

En voor rust werd het nog 2-0 door een benutte strafschop van El Khayati. Met 2-0 de rust ingaan is toch een stuk comfortabeler.

De tweede helft ging ADO op dezelfde voet verder waar het de eerste helft mee gestopt was. Het was weer El Khayati die in de 10deminuut van de tweede helft scoorde: 3-0. Khayati had ook de 4-0 op z’n slof, maar hij benutte de penalty – natuurlijk tot teleurstelling van alle fans – niet. In de slotfase scoorde Fortuna nog wel, waardoor de eindstand 3-1 werd. De eerste 3 punten van het seizoen zijn binnen.

Een gigantische onweersbui brak los bij het wegbrengen van de senioren naar de gereedstaande busjes. Het ontsierde echter de mooie en gezellige avond niet, welke mede mogelijk werd gemaakt door de begeleiders vanuit WZH en Bianca (de echtgenote van Roland). Superdank daarvoor, want daar draait het toch allemaal om.

De volgende thuiswedstijd van ADO is op zaterdagavond 15 september om 18.30 uur tegen PSV Eindhoven.