Verslag ADO Den Haag - Heracles
By: Robert Beerthuijzen
08 februari 2019

ADO Den Haag speelde op 3 februari om 16.45 uur de dinerwedstrijd van die dag tegen Heracles Almelo. Iedereen snakte weer naar een thuisoverwinning, omdat de laatste alweer van 21 oktober 2018 dateerde.

Skylounge 3.19 was tot de nok toe gevuld met senioren en hun begeleiders. Ook de 2dering was ‘uitverkocht’. Lex ‘Petje op, petje af’ Schoenmaker kwam voor aanvang van de wedstrijd nog even poolshoogte nemen en zag een goed gevulde lounge met alleen maar blije gezichten. Voor iedereen (op 1 senior na) was het de eerste keerdat zij de skylounge bezochten of überhaupt een wedstrijd van ADO bijwoonde. Des te groter was het enthousiasme. Het leek wel of de senioren van WZH Sammersbrug, WZH Thuiszorg, WZH Waterhof en ook de Zonnebloem een beetje zenuwachtig waren.

Scheidsrechter Mulder floot om precies 16.45 uur voor de aftrap van de wedstrijd. ADO drong meteen aan wat in de 3deminuut resulteerde in het doelpunt van Erik Falkenburg. Het stadion – met inbegrip van skylounge 3.19 – ontplofte, maar dat bleek verspilde positieve energie. Het bleek een buitenspeldoelpunt, maar de toon was gezet. Alleen kwam dat de resterende tijd van de eerste helft niet tot uitdrukking. ADO speelde zwak en creëerde nauwelijks kansen.

In de tweede helft werd Elson Hooi ingebracht voor Lorenzen, wat meteen meer dreiging opleverde. Echter werd er nog niet gescoord. In de 70steminuut werd Erik Falkenburg gewisseld voor Tomas Neçid, een gouden wissel naar later zou blijken. Tomas leverde na 10 minuten zijn visitekaartje af door de 1-0 binnen te schieten. En weer 10 minuten later kopte diezelfde Tomas de 2-0 binnen. Terecht werd Neçid uitgeroepen tot ‘Man van de wedstrijd’. En nu maar hopen dat deze goals hem zoveel zelfvertrouwen geven dat ADO de resterende wedstrijden op hem kan bouwen waarvoor hij is gekocht: scoren!!

Eindelijk was daar dus na drie-en-een-halve maand de thuiswinst tegen de Heraclieden uit Almelo. Daarnaast was het ook nog de eerste overwinning van 2019. Eigenlijk dubbelfeest dus.

De eerstvolgende thuiswedstrijd is tegen PEC Zwolle op vrijdag 15 februari om 20.00 uur.